Tampereen Hervannasta ponnistava Granite Devices on kansainvälisesti tunnettu huippulaatuisista servo-ohjainkorteistaan ja niiden ohjelmistoista vuodesta 2007. Tekijöiden intohimo simulaattoriajamiseen sekä teollisuustasoisten komponenttien ja ohjelmistojen perusteellinen tuntemus synnyttivät Simucuben vuonna 2016.

Once you experience it, there’s no turning back.

Granite Devicesin kehittämän ohjainkortin ja softan yhdistelmällä ohjaimen moottorista saadaan paras mahdollinen dynamiikka ulos. Kuskille se tarkoittaa mahdollisimman tarkkaa, herkkää, viiveetöntä ja autenttista ohjaintuntumaa. Ratin voima välittyy juuri niin kovaa kuin kukin simulaattori sitä tarjoaa.

Simucubella voit säätää ohjaimen asetukset ja ajotuntuman paremmin kuin millään muulla ohjaimella. Sim racing -kisoissa se tarkoittaa niitä sekunteja ja niiden murto-osia, jotka ratkaisevat voiton.

Simucuben ykkösversio on hieman rakennussarjamainen yhdistelmä Granite Devicesin ohjainkorttia ja jälleenmyyjien loppukäyttäjälle kokoamaa pakettia moottoreineen. Teknisesti huipputasoinen ratkaisu sai kiitosta ja saavutti maineen simulaattoriajamiseen vihkiytyneiden parissa.

I’m Done Playing, Let’s Drive

Villivisio tuli mukaan, kun Simucuben oli aika siirtyä seuraavalle tasolle ja tulla esiin Granite Devicesin alta omana itsenäisenä brändinään. Loppukäyttäjille haluttiin tarjota myös helpommin käyttövalmiiksi asennettava paketti. Aloitimme jumppaamalla yhdessä brändi- ja tuotteistusstrategiaa, positioimme brändin ja loimme sille erottuvan ilmeen ja identiteetin.

Videon toteutti Veli Creative, ohjaajana Kristian Lindén

Simucube ei ole lelu. Se ei tunnu eikä näytä siltä. Komponenttien laadussa ja suunnittelun tasossa ei ole tingitty, joten hintakin on kalliimpi kuin markkinoiden heppoisemmissa ratkaisuissa. Lähdimme yhdessä tavoittelemaan tosissaan ajavia, ammattitason e-urheilijoihin asti. Halusimme tehdä selväksi, ettei Simucube 2 ole pelailijoille, vaan Ajajille.

Monen asiantuntijan mielestä Simucube 2 on alan paras Direct Drive -ohjain (Direct Drive force feedback wheel base). Kuluttajille on nyt tarjolla kolme eri tasoista ratkaisua, jotka on helppo asentaa itse. Kansainvälisen lanseerauksen jälkeen tavara on viety käsistä.

”Myynti on lähtenyt loistavasti käyntiin, suurin haaste on nyt toimittaa riittävästi tuotteita maailmalle. Tämä on positiivinen ongelma. Brändäys osui hyvään kohtaan ja viesti otettiin hyvin vastaan. Tuotteelle todella on kysyntää markkinoilla.”
Hannu Harju
Director of Operations

Granite Devices Oy