Vuonna 2018 Tampereen kaupungin lapsiperheiden sosiaalityössä riitti töitä, mutta saatavuudessa oli ongelmia. Asiakasmäärä kuormitti vähiä työntekijöitä, uudet pätevät tekijät olivat kiven alla ja vaihtuvuus oli suurta.

Keväällä 2019 kaupungilla alkoi lasten, nuorten ja perheiden sosiaalityön saatavuuden kehittämisprojekti. Haimme ja kiteytimme sosiaalityön merkitystä sekä karikkoja ja viestimisen tapoja. Niiden pohjalta aloimme yhdessä työstää laajaa rekrytointikampanjaa.

Viestimme oli, että tilanne on todellinen ongelma, mutta sen korjaamiseksi on myös todellista tahtoa.

Askeleita eteenpäin oli myös otettu, kuten palkankorotukset. Halusimme kertoa, että työ on merkityksellistä, siihen saa tukea ja sillä rakennetaan ihmisten osallisuutta yhteiskuntaamme. Syntyi Osallisuuden rakentajat. Projektin suojelijaksi saatiin itse pormestari Lauri Lyly ja kokemuksistaan Tampereen lastensuojelun asiakkaana kertoi hyvin tavoittaneella somevideolla sympaattinen lauluntekijä Jonne Aaron.

Odotukset ylittyivät ja hyvä vire jatkuu

Monikanavallinen, viestintää ja markkinointia yhdistävä kampanja on ollut menestys. Vuoden aikana lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityöhön saatiin 30 uutta tekijää. Myös henkilöstön vaihtuvuus on kääntynyt hienoiseen laskuun. Kun ensi vaiheessa haettiin 21 osallisuuden rakentajaa, yllätti viestin vastaanotto iloisesti.

”Kiitos kaikille sosiaalityötyöntekijöiden rekrytoinnin parissa rehkineille! Tulos ylitti kaikki odotukset: 43 hakijaa, joista 31 pätevää. En uskaltanut edes haaveilla tällaisesta. Pariakymmentä olisin jo pitänyt kovana saaliina.”
 
Hanna Harju-Virtanen
Projektipäällikkö
 
Villivisio on Tampereen kaupungin strategisen markkinoinnin ja viestinnän puitesopimuskumppani.
 
Lue lisää Tampereen kaupungin sivuilta sosiaalityön kehittämisestä
Katso YLE:n uutinen aiheesta.

Valokuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere