Tampereen Ratikka

Odotettu ja upea

Vuonna 2021 Tampere astuu Ratikka-aikaan. Olemme saaneet kunnian työskennellä sekä Ratikan (liikenneväline) että Tampereen Raitiotie Oy:n (yhtiö) kanssa kesästä 2017 lähtien. Brändi- ja viestintästrategioiden ja visuaalisten identiteettien lisäksi suunnittelimme Ratikan verkkosivut ja käynnistimme some-läsnäolon. Kaikkiaan viestinnän keinojen palettiimme on matkallamme kuulunut kaikkea mediasuhteista videon äänisuunnitteluun.

Huippukohtiin matkalla Ratikka-aikaan on kuulunut vaunun ulkomuodon julkistus ja siihen liittynyt, Tampereen päivän yhteydessä toteuttamamme tapahtumaviikonloppu, jolloin tamperelaiset äänestivät Ratikalle värin. Syksyllä 2018 julkisuudessa nähtiin ensimmäistä kertaa, millainen raitiovaunu Tampereelle tulee. Ratikan ulkomuodon julkistus oli kansallinen uutisaihe.

 

Helmikuun 2019 Makettinäyttely eli vaunun tarkan kopion esittely houkutteli Tampere-talon Sorsapuistosaliin 15 000 kiinnostunutta. Ratikka oli jälleen maanlaajuinen puheenaihe ja tapahtuman onnistuminen noteerattiin myös Markkinointi & mainonnan Kampanjacheck -palstalla. Kaikki aiheesta vähääkään kiinnostuneet tietävät, että Tampere rakentaa maan hienointa joukkoliikennevälinettä.

Villivisio on ollut meidän kumppani matkalla kohti Ratikka-aikaa. Yhteistyö on ollut erinomaista ja Villivision paletista on löytynyt osaamista kaikkiin markkinointiviestinnän tarpeisiin.
 
Villivisiolla on ammattitaitoa ja rohkeutta tarttua isoon ja monimutkaiseen haasteeseen. He tarjosivat meille tarvittavan uskottavuuden ja selkeän tiekartan tulevaan. Tilanne on heti hallussa ja aktiivinen ja innostunut ote säästää aikaa asiakkaalta. Olemme erittäin tyytyväisiä. Luomme yhdessä uutta Tamperetta.
 
Pekka Sirviö, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja

 

Tänä päivänä Tampereen Ratikka on tunnettu toimija, jolla on oma ilmeensä, puhetapansa ja johdonmukaiset viestinsä. Se kertoo Ratikka-ajasta kaupunkilaisille, sidosryhmille ja medialle tunnistettavasti, vuorovaikutteisesti ja aktiivisesti.

Katso koko kavalkadi

Referenssit