Villivisiolla fiilistellään parhaillaan joulua, paketoidaan kovalla tahdilla kuluvaa vuotta ja aletaan virittäytyä uuteen vuoteen. Tässä kuussa inspiroiduimmekin ovella olevista juhlapyhistä. Lue, millaisia jouluisia perinteitä ja ajatuksia toimistomme väeltä löytyy.

Riippuvuuden suloinen lumo

Olen Olli ja riippuvainen. Tämä on ollut tilanne niin pitkään kuin muistan. Joskus vuosia sitten pystyin löytämään vain kahdesta kaupasta ympärivuotisen tyydytykseni.

Sittemmin tilanne on helpottunut ja diileriverkosto laajentunut. Nykyään fiksi on saatavilla useammasta pakastekaapista juhannusviikollakin. En voi olla yksin asiani kanssa. Kaikki alkoi lapsuudesta, kun jäin koukkuun sen makuun ja suutuntumaan ensimmäisestä puraisusta lähtien. Ensimmäinen satsi oli tietenkin äitini tekemää eli maailman parasta. Kuinka paljon sitä sitten tarvitaan tyydyttämään himo – joskus yksi puraisu, joskus puolikas levy. Mutta kotipakastimesta sitä täytyy löytyä aina.

Piparitaikina vie minut joka kerta sinne ”hyvään paikkaan” – mielentilaan, jossa rentoutus, luovuus ja tarmo kohtaavat. Se vain maistuu niin hyvältä.

Haluan jakaa vinkin myös muille piparitaikinariippuvaisille kokemuspohjasta riippumatta.

Jos pakastin on -16-asteinen, on Myllyn Parhaan valmistaikina täydellisimmillään puolentoista minuutin huoneenlämmössä lepuuttamisen jälkeen. Jos tilanne on akuutti, syödään pakkasjäykkää välittömästi suoraan lokerosta. Taikina pehmenee kyllä sitten homman edetessä.

Kuinka sitten paistettujen piparien kanssa? En pidä juuri minään.

Olli, myyntijohtaja

Ainaisen joulun ohjeet

Meillä asuu tonttuja, niitä aitoja, ei ihmisiä. Tavallaan meillä on siis joulu ainainen. En minä tonttujamme varsinaisesti ole koskaan nähnyt, mutta tunne heidän läsnäolostaan on vahva. Tiesitkö, että tontuilla on ylivertainen taito luoda ilmaan jotain merkillistä, josta syntyy ainutlaatuinen tunnelma. Se tuntuu pienten hetkien taianomaisuutena, sydämessä olevana suurena kiitollisuuden tunteena ja rakkautena.

Jostain syystä meillä oli kesäaikaan 2018 erityisen paljon tonttuja. Niin hienon ja ystävyyden täytteisen kesän vietimme. Myös nyt syksyn aikana olemme saaneet kokea useita onnellisia ja hyviä hetkiä niin perheen kuin ystäviemme kanssa.

Ainaisen joulufiiliksen tavoittelu vaatii kuitenkin oman kodin tonttukannan varjelemista, jotta tontuista tulee kotiisi pysyviä asukkeja.

Näillä ohjeilla ehdit vielä kasvattamaan tonttukantaasi kesään mennessä:

  1. Jouluna tonttukanta uusiutuu automaattisesti. Jos haluat, että kanta säilyy ja jopa kasvaa, kannattaa varoa liiallista siivoamista. Ethän vain ole imuroinut tonttujasi viikkosiivouksen yhteydessä?
  2. Tontut pitävät kaikesta kauniista. Ne viihtyvät hyvin asetelmissa ja koriste-esineiden joukossa. Oletko konmarittanut tonttusi naapuriin?
  3. Tontuilla on tarkka musiikkimaku. Selvitä, mikä viehättää omien tonttujesi sävelkorvaa. Humppa on helpoin tapa päästä tontuista eroon.
  4. Tontut ovat armottomia herkuttelijoita. Pidä aina kaapissa hyvää juustoa. Osa tontuista on vegaaneja, joten heitä varten kannattaa varata pieni määrä vihreitä kuulia. Useimmat tontut eivät sylje viinilasiin. Satsaa laadukkaaseen, italialaiseen punaviiniin. Jos joskus käy niin, että juuri hankkimasi juustopaketti on tietämättäsi avattu, hymyile ja nauti. Tiedät, että tonttukantasi voi hyvin ja mahdollisuutesi ainaiseen jouluun on juuri kasvanut.

Ainutlaatuista kesää 2019 toivottaen!

Mari, viestinnän asiantuntija

714 km keulamaskin edessä

Ainahan se tulee, vuoden loppukiri ja rutistus saada maailmaa valmiimmaksi. Aikuinen fakta kuitenkin on, että uuden vuoden rakettien paukkuessa ei maailma suuresti myllerry ja hommat jatkuu uudellakin vuosinumerolla. Auringottoman, loskaisen syyskauden vastapainoksi hellii mieltäni uuden vuoden rakas perinteeni, joka on silkkaa aitoa talvea.

Kun joulu perheen kanssa kotiseudulla on vietelty, on aika Lapin lumon. Reissuun herätys on klo 04:00. Jo lapsena perheemme pakkasi laskettelukamat autoon ja starttasi aamuneljältä kohti Kittilää. Aikainen aamu siksi, että perhe ennättää perille maagisen sinisen hetken aikaan, kaamoksen päivänvalolla. Perille saavuttaessa kaupan kautta mökille, mökki asumuskuntoon, reippaat lumityöt ja sauna tulille.

Tätä samaa perinnettä olen itsekin noudattanut menneet viisi vuotta. Oh, sitä lumisen baanan fiilistä, kun keulamaski kääntyy kohti pohjoista! Tuon 714 kilometrin aikana mieli lepää ja henki tasaantuu, maalliset murheet puhdistuvat ja asiat loksahtelevat paikalleen oikeisiin mittasuhteisiin. Tuttu aamiaispaikka, varhaista lounaspalaa Oulussa.

Oulun jälkeen kellon ja kalenterin merkitys viimeistään unohtuu. Reissumiehen mielen täyttää Lapin upeat maisemat, Napapiirin ylitys Rovaniemellä, auton takana tuiskuttava puuterilumi. Mieli kihertää ja odottaa, onkohan Ounasjoen varrella millainen revontulien onni tällä reissulla, kuinka paljon on lunta?

Kittilä ja Levi, piilopirttinen mökkimme on minulle täydellistä akkujen latausta ja parhainta lomaa “ethelän kiireistä“. Ounasjokea kävellessä, pehmeässä hiljaisuudessa, tuntee olevansa onnellinen. Savusaunan lauteilla pesaistaan menneen vuoden taakat sekä suunnataan ajatukset tulevaan ja uuteen.

Kun menee hieman kauemmaksi, muistaa taas nähdä lähelle, miten hyvin asiat ovatkaan.

Pasi, asiakkuusjohtaja

Kirjoittaja Villivisio,

Luovuus innovointi