Loppuvuoden aikana usein summataan yhteen, mitä kuluvana vuonna on opittu ja missä asioissa halutaan kehittyä vieläkin paremmaksi seuraavana vuonna. Tässä kuussa inspiroiduimmekin uusista ahaa-elämyksistä ja asioista, joista haluamme oppia lisää. 

Haluaisin oppia jalon taidon olla piittaamatta liikoja päin pensasta olevista asioista. Tahdon löytää tasapainon positiivisen elämäntaitohuuhailun ja rehellisen, omien heikkouksiensa myöntämisen väliltä. Toivon tulevani rohkeammaksi päätösten tekijäksi ja ratkaisujen löytäjäksi. Olen todennut, että tässä minua auttaa suuresti Mark Mansonin uutuusteos ”Kuinka olla piittamatta p*askaakaan”. Kirja täynnä aitoja elämänoppeja, jotka ravistelevat ja ilahduttavat.

Teemu, strategi

Viime aikoina olen oppinut, tai ehkä enemmänkin todennut, käytännön kautta, miten ne villeimmätkin ideat kannattaa rohkeasti sanoa ääneen sekä mitä kaikkea innostuksella ja tahdonvoimalla voi saada aikaan. Hienoja juttuja tapahtuu, kun uskoo niihin itse. Tätä ajatusmaailmaa aion hyödyntää entistä voimakkaammin niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Henna, viestinnän suunnittelija, projektipäällikkö

Jokaisella on omat tapansa työskennellä ja erityisesti tapansa tarttua johonkin uuteen, ryhtyä toimeen ja aloittaa. Taidankin nyt loppuvuoden kunniaksi hieman haastaa itseäni ja kokeilla uusia ja itselleni outoja tapoja uutta projektia aloittaessa. Se on taatusti opettavaista ja juuri siksi inspiroivaa myös tulevaa vuotta ajatellen. Samalla näen, millaisiin tuloksiin pääsen tekemällä jotain tietoisesti täysin eri tavalla.

Vapaa-ajan puolelta mainittakoon, että tämän syksyn ja taatusti koko tulevan talven teema taitaa osaltani olla pintaperhojen sitominen. Niitä näprätessä unohtuu kaikki ylimääräinen. Se on meditaatiota parhaimmillaan.

Toni, copywriter

Olemme alalla, jossa inspiroituminen ja inspiroiminen ovat ensisijaisen tärkeää. Pyrin jatkuvasti ymmärtämään ja oppimaan paremmin ympäröimästä maailmasta: tieteestä, kulttuurista ja ilmiöistä. Näiden soveltaminen ennakkoluulottomasti tuo varmasti sellaisia luovia ratkaisuja, jotka puhuttavat tässä hetkessä, ja jotka (toivottavasti) muistetaan myöhemmin.

Uuden oppiminen itsessään on jo hauskaa ja vaikka en ole hirveän musikaalisesti lahjakas olen päättänyt aloittaa pianonsoiton opettelun haastaakseni itseni. Harjoittelu on hyvä hetki pysähtyä ja keskittyä vain yhteen asiaan intensiivisesti – taito, joka tuntuu häviävän nykyajan hektisessä työssä.

Karri, viestintäkonsultti

Kirjoittaja Villivisio,

Luovuus innovointi